Ma megdőlhet a melegrekord, de holnap már itt a hidegfront

 

A február 28-i, 59 éves napi melegrekordhoz 19,5 fok fölé kell emelkedjen a hőmérséklet. A pénteken érkező hidegfronttal átmenetileg mintegy 10 fokot hűl le a levegő.

Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után a nap nagy részében sok napsütés valószínű, csak estefelé, főként északon növekszik meg a fátyolfelhőzet. Marad a száraz idő. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. 14 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, az Alpokalján lesz legenyhébb, legmelegebb az idő. A főn szélnek köszönhető hőtöbblettel megdőlhet a napi melegrekord, amely 1960 óta 19,5 fok.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hidegfronttal indul a meteorológiai tavasz, pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég. A Dunántúlon szórványosan, másutt néhol várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. Éjszaka 0 és +8 fok között alakulnak a minimumok, a Győr–Szeged vonal széles sávjában lesz a legenyhébb az éjjel. A nappali csúcsértékek 9 és 15 fok között alakul, tehát néhány fokot hűl a levegő, de még így is viszonylag enyhe lesz az idő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvége első felében szombaton 4–10, vasárnap 5–14 fok közötti maximumokra lehet számítani.