Hétfőtől gyökeresen megváltozik az időjárásunk

 

Egészen vasárnapig meredeken emelkedik a hőmérséklet, különösen a nyugati területeken, de hétfőtől északnyugat felől skandináv eredetű hideg levegő érkezik, közölte a meteorológiai szolgálat.

Csütörtöktől minden nappal egyre tavasziasabb lesz az idő. Pénteken 3-9, szombaton 6-12 és vasárnap 10-15 fok közé melegszik fel a levegő (ennél csupán északkeleten lehet pár fokkal hűvösebb).

Hétfőn aztán gyökeresen megváltozik időjárásunk. Érkezik egy hidegfront és a délnyugati áramlás északnyugatira fordul és viharos (akár 70 km/h-s sebességű) széllökésekkel tör magának utat a hideg levegő, amely egyenes Skandinávia felől érkezik. Estétől az Északi-középhegységben havas eső, havazás is előfordulhat.

Sokkal kevésbé bízhatunk napsütésben, erősen felhős és változóan felhős időszakok váltják majd egymást. Hétfőre 4-9 fok közé esik vissza a hőmérséklet (Tiszántúlon 9-12) és további néhány fokos lehűlés lesz jellemző a jövő héten, ezen túl újra elszórtan hózápor, havazás is kialakul. A viharos szél is jelentősen ronthatja hőérzetünket.