Országszerte megteltek a sípályák szombaton

 

Az igazi tél sokaknak nagy öröm. Szombaton is megteltek a sípályák szerte az országban. Mátraszentistvánon hófesztivállal készültek, aki pedig megunta a léceket, az hófánkba pattanhatott Visegrádon. Közben Balassagyarmaton a helyi tóban mártóztak meg a legbátrabbak, volt, aki 19 percig bírta a 3 fokos vízben.

Rövidnadrágban és alsónadrágban merültek a bátor vállalkozók a jeges tóba Balassagyarmaton. A 3–4 fokos víz néhány nőt sem rémisztett meg. A versenyzőkre speciális mentők és búvárok figyeltek. Kovács László extrém sportoló 19 percet töltött a vízben.

Különleges élmények

A kevésbé sportos, de különleges élményekre vágyók a bükkszentkereszti lovasszánt próbálhatták ki. Mátraszentistvánon Ice Man Hungary erős ember versennyel várták a látogatókat. A Hófesztiválon 9 pályán lehetett síelni. Sorban álltak a síelők a felvonóknál Eplényben is.

Csak szombaton több, mint 1500-an voltak a Bakonyi síparkban. A fekete pályát is megnyitották. A síelés mellett országszerte több helyen, például Visegrádon a hófánkokat is ki lehetett próbálni.

Elkezdődött a jégzajlás a Tiszán

A folyó északi szakaszain már egybefüggő jégtáblák alakultak ki. A jégtáblák látványos és különleges mozgása Abádszalókon is elkezdődött. Óvintézkedéseket egyelőre sehol sem kellett bevezetni, a jégtörőket is csak akkor kell bevetni, ha beállna a folyó.

A part közelében vékonyabb a jég, de a folyó közepét már 2–3 centiméteres jégréteg borítja. Tiszacsegén az úszó jégtáblák a mínusz 4-5 fokos hidegben összeálltak, így péntek óta szünetel a kompforgalom a két part között.