Robotokkal fejlesztik a gyerekek digitális készségeit

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendezvényen célja, hogy a hátrányos helyzetű térségben élő fiatalok azonos eséllyel induljanak a munkaerőpiacon, mint a szerencsésebb társaik. A program részeként ma táblagépeket, nyomtatókat és hordozható számítógépeket kapott hat iskola.

Robotokat programoztak a gyerekek egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános iskolában egy kísérleti program segítségével, amely a digitális készségeket fejleszti. A megyében Ibrány, Sényő, Nyírmada, Porcsalma, valamint Ófehértó általános iskoláiban is elindították a digitális készségfejlesztési programot.

A Klebelsberg Központ különleges robotokkal, 3D nyomtatókkal, táblagépekkel, valamint hordozható számítógépekkel támogatja a programban részt vevő iskolákat.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó az M1-nek elmondta: nemcsak a gyerekek, hanem közmunkaprogramban részt vevő fiatal felnőttek digitális képességeit is tudják fejleszteni a programmal.

A program szervezői arra emlékeztettek: néhány éve még az volt a cél, hogy ne legyen éhező gyermek Magyarországon, most már viszont az, hogy minden gyermek azonos eséllyel induljon a munkaerőpiacon.