Megválasztották Nemesszentandrás új polgármesterét

 

Az egyedüli jelöltként induló Herczeg Lászlót (független) a választók közel harmadának részvétele mellett választották polgármesternek vasárnap a Zala megyei Nemesszentandráson. Míg A Somogy megyei Szennán ismét bizalmat szavaztak az eddigi polgármesternek.

Kiss Attila jegyző az MTI-nek elmondta: a szavazásra jogosult 218 lakos közül 69-en vettek részt a voksoláson.

A zalai kistelepülésen azért írtak ki időközi választást, mert a korábbi polgármester, Szatai Tibor (független) a közelmúltban elhunyt.

A most megválasztott polgármester eddig alpolgármester, képviselő-testületi tag volt, ezért a helyére az képviselő-jelölt kerülhet, aki a 2014-es önkormányzati választáson a következő legtöbb voksot kapta – jelezte a jegyző.

Újra Salamon Gyulát választották polgármesternek Szennán

Horváth László, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a győztes 233, vetélytársa, a független Vimola József Endre 181 érvényes szavazatot kapott, egy szavazat érvénytelen volt. Hozzátette, a tíz képviselőjelöltből négyen szereztek mandátumot.

Kitért rá, hogy a Kaposvárhoz közeli, több mint 700 lakosú község 594 választópolgárából 415 járult az urna elé.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület szeptemberben feloszlatta magát, a tagok többsége ugyanis nem tudott együttműködni a polgármesterrel.

A címlapfotó illusztráció.