Megnyílt a Mikulásgyár

 

A budapesti Millenáris Parkba a jótékonysági akció keretében tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők egészen december 21-ig. A központi helyszín mellett az adományokat több gyűjtőponton, az önkormányzatoknál és a postákon is átveszik.

A Mikulásgyár tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit. Mára Európa egyik legismertebb és legnagyobb karitatív akciójává nőtte ki magát. A Mikulásgyár megnyitóján Joulupukki is ott volt.

A jótékonysági akcióban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak. Az adományozóknak fel kell tüntetni a dobozon, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják az ajándékokat. Ezenkívül a vidéki önkormányzatokhoz is el lehet vinni az ajándékokat.

Tavaly rekordmennyiségű, több mint 140 ezer tonna adomány gyűlt össze. Idén még ettől is nagyobb mennyiségre számítanak a szervezők. Így még több rászorulónak tehetik szebbé az ünnepeket.

A felajánlásokat december 21-ig várják.