Hangfelvételen dicsekszik a jobbikos Szávay István

 

Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen úgy tűnik, hogy a Jobbikos Szávay István azzal büszkélkedik, hogy leütött egy zsidó nőt egy szórakozóhelyen, aki előtte „beszólt neki, hogy náci”. Szávay István az interneten nem cáfolta, hogy ő hallható a felvételen. Ám ő úgy emlékszik, hogy végül nem ütötte meg a nőt, csak túlzásokba esett, amikor mesélte.

A hangfelvételt először a Hír Tv közölte. A csatorna szerint a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról beszél, hogy előző este egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az felismerte és beszólt neki.

Szávay István közösségi oldalán reagált a hangfelvételre. Az állítja, hogy nem ütötte meg a nőt, ugyanakkor elismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt. Úgy fogalmaz, a hölgy belekötött, amikor azt mondta, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen.

Állítása szerint a politikus ezután távozott a klubból. Szávay István hozzáteszi, nyilván túlzás volt, ahogy beszélt a történtekről a baráti társaságban. A jobbikos politikus ezután elnézést kért azoktól, akikben felháborodást keltett a sértő hangnem és a jelzők. Bejegyzését azzal zárta, hogy soha nem ütött és nem ütne meg egy nőt.