Rekordot döntött a balatoni hajózás – Még a Mikulás-hajó is kifut

 

Már kétmillióan választották az idei évben a balatoni hajókat és kompokat. A cég 15 éve nem zárt ilyen jó szezont. A téli menetrend jövő héten indul, de a kompok mellett programhajók is várják a hajózni vágyókat.

Egyre többen használják a téli időszakban is működő kompokat. Az idén 50 éves Széchenyi István komp fedélzetén utazott a Balatoni Hajózási Zrt. idei kétmilliomodik utasa. A balatoni hajózási társaságnál 15 éve nem utaztak annyian, mint idén eddig.

A kompok november 18-ig késő őszi menetrend szerint közlekednek, a téli időszakban, november 19-től egy órával rövidül majd a napon belüli üzemelési időszak, reggel hét és délután öt óra között indulnak majd a kompok.

A kompok mellett a programhajók is működnek még. November 16–18. között rendezik meg 17. alkalommal Tihanyban a Garda Fesztivált. A Balatoni Hajózási Zrt. az esemény alkalmából másfél órás nosztalgia sétahajózást szervez a Tihanyi-kúthoz november 17-én. A fesztivál ideje alatt meghosszabbított menetrend szerint jár a komp is.

Siófokról és Balatonfüredről fut ki egy-egy Mikuláshajó december 2-án, amelyen a Mikulás is utazik, és teli puttonnyal, ajándékcsomaggal, meglepetés műsorral várja a gyerekeket.