Orbán Viktor: Az Európai Bizottság javaslata egy horrorgyűjtemény

 

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen – fogalmazott a kormányfő.

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját a jövő heti európai uniós csúcs előtt arról, hogy mit kellene sürgősen végrehajtani, ami – a miniszterelnök értékelése szerint – „horrorgyűjtemény egy magyar ember számára”.

Elvennék a határvédelmet a tagállamoktól

Ugyanis állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról, afrikai országokkal közös kísérleti migrációs programokról és humanitárius vízum bevezetéséről szól, továbbá bevonná az NGO-kat a vízumelbírálásba, elvenné a határvédelmet a tagállamoktól, és átadná a Frontexnek, és már nem határvédelemről beszélnek, hanem határmenedzsmentről – fejtette ki.

„A határvédelem szó azt jelenti, a határ, amit megvédünk, a határmenedzsment azt jelenti, hogy van ott valami, amin az átjutást valahogy el kell intézni. Ez egy teljesen más gondolkodásmódot kifejező kategória, illetve definíció” – mondta a kormányfő.

„A határvédelem szó azt jelenti, a határ, amit megvédünk, a határmenedzsment azt jelenti, hogy van ott valami, amin az átjutást valahogy el kell intézni. Ez egy teljesen más gondolkodásmódot kifejező kategória, illetve definíció” – fogalmazott.

A kormányfő ezek alapján arra számít a közelgő európai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy „erős napjai” lesznek a jövő héten Brüsszelben.

 

Magyar érdek Törökország stabilitása

Recep Tayyip Erdogan török elnök hét eleji budapesti látogatásáról szólva Orbán Viktor azt mondta: a magyar külpolitika általános alapelve, hogy „nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne pedig ellenségeket”.

Hozzátette, hogy a török politikai rendszer kérdésével kapcsolatos ügyek a törökökre tartoznak. Magyarországot eddig is távol tartotta attól, hogy „rossz nyugat-európai tempót” vegyen fel, és megpróbáljon kioktatni más államokat, hogy „ejnye-bejnye, nem így kell ám viselkedni”. Ezt a „divatot” az amerikaiak vezették be, de ők is rájöttek, hogy ez a viselkedés nem vezet sehova – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Katalin műsorvezető a Kossuth Rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A miniszterelnök kiemelte emellett, hogy Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van a török politikával, Törökországban ugyanis jelenleg 4 millió migráns tartózkodik, akik azért nem indulnak meg Nyugat felé, mert a törökök nem hagyják őket, de ha hagynák, akkor ezeknek az embereknek egy tekintélyes része néhány nappal később a szerb–magyar határon tűnne fel.

Elemi érdekünk, hogy Törökországnak erős politikai rendszere legyen, erős vezetője legyen, és akivel megállapodunk, az tartsa is be az ígéretét – mondta a kormányfő, aki hozzátette:  ráadásul egy közös katonai szövetség tagjai is vagyunk.

Spekulánsok voltak, lesznek

A letelepedési kötvényt érintő bírálatokról elmondta, hogy 2010-2011-ben Magyarország pénzügyileg kiszolgáltatott helyzetben volt. „Bankadót vetettünk ki, hazaküldtük az IMF-et” – mondta a miniszterelnök. Óriási harcokat kellett folytatni az ország pénzügyi túlélése érdekében, de az eredmény minket minősít, amelyet nemzetközileg is elismernek – fogalmazott.

„Ahol pedig pénz van, ott spekulánsok is vannak, ahol hús van, ott légy is van. Az ország vezetésének az a dolga, hogy a spekulánsokat, mint amilyen Soros György is, elhessentse” – jegyezte meg.

Kiszervezett titkosszolgálatként működő civil szervezetek

Fontos eredménye az elmúlt néhány év európai politikai történéseinek, hogy felszínre hoztuk a Soros György-féle hálózatokat, amiket mi globalistának szoktuk nevezni. Most már kint vannak a népfényen, senki nem hatalmazta fel őket, hogy befolyásolják életünket, de amit csinálnak, az ellentétes a magyarok érdekével – fűzte  hozzá.

A kormányfő kifejtette: A nemzetiek és a globalisták szembenállása nemcsak Brüsszelben, hanem egy-egy országban is megfigyelhető, az Egyesült Államokban a leglátványosabban.

Megjegyezte, ez a csata az Egyesült Államokban is zajlik: Donald Trump elnök erőcsoportjai, valamint „a Sorosék” között, és míg a Trump körüli erők vissza akarnak térni az amerikai nemzeti érdekek alapjára, addig a Soros-féle hálózatok, a globalisták a nemzetállamokra nézve kötelező világkormányzást akarnak. Ez a szembenállás mindenhol megfigyelhető – folytatta –, Magyarországon is, csak az ellenzék „szárnyaszegettsége” miatt a konfliktus nem rajzolódik ki a maga komolyságában, mert ugyan a magyar ellenzék a globalista világkormányzás filozófiáját képviseli, „csak éppen ebben a pillanatban ennek nincs nagy jelentősége”.

Megkötései voltak Tarlós Istvánnak

Tarlós István héten bejelentett főpolgármester-jelöltségéről Orbán Viktor elmondta: a Fidesz kerületi polgármesterei hatalmazták fel őt arra, hogy kérje fel a főpolgármestert az újraindulásra.

Azt is mondta, Tarlós István nem olyan ember, akit a miniszterelnök „csak úgy, egyik helyről a másikra küldözgethet”, de ez vice versa igaz, vagyis „egyikünk sem az a tipikus balett-táncos alkat”.

Tarlós Istvánnak voltak ugyanakkor megkötései is – jelezte –, ezek alapján létrejön például a budapesti fejlesztési tanács, amivel a főpolgármester komoly jogokat szerzett a fővárosnak, ragaszkodott ugyanis ahhoz, hogy budapesti fejlesztések csak a budapestiek hozzájárulásával valósulhassanak meg.

Végül az ápolási díj emelésére tért ki a kormányfő, hangsúlyozva, hogy az érintettek olyan terhet viselnek, amely több figyelmet tesz indokolttá.

„Folyamatosan érjük el azokat a társadalmi csoportokat, amelyek nehéz helyzetén segíteni tudunk” – fogalmazott. Közölte: az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege havi 100 ezer forintra nő, a cél pedig az, hogy 2022-re a díj elérje az akkori minimálbér összegét. Hozzátette, azok gondozási díját is emelik, akik nem a gyermekeiket ápolják otthon.