V4-startup ösztöndíjprogram indul

 

A visegrádi országokban (V4) működő fiatal innovatív cégeket – az úgy nevezett startupokat – segíti egy új ösztöndíjprogram. A V4 Startup Force célkitűzése, hogy erősödjenek a régió országai közötti üzleti kapcsolatok. A magyar kormány célja pedig, hogy Magyarország ne csak termelési, hanem kutatás-fejlesztési központ is legyen.

Drónos logisztikai szoftver, életmentő karkötő, kiterjesztett valóság reklám és gyermekvállalást segítő applikáció – ezek az újító vállalkozások kaptak lehetőséget arra a V4 Startup Force ösztöndíjprogramjában, hogy az elkövetkező egy hónapban továbbfejlesszék ötletük és kiterjesszék piacukat a visegrádi országokra.

Intenzív tréning keretében, tapasztalt, ismert hazai és külföldi szakemberek foglalkoznak majd a cégekkel – mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ezután útra kelnek, és az összes visegrádi országba ellátogatnak, ahol a régió legnagyobb cégeivel találkoznak majd.

Minden visegrádi országból egy startup vesz részt a Design Terminál programjában. Magyarországot az Aeriu képviseli. A fiatal csapat vonalkód olvasó drónok segítségével forradalmasítja a logisztikai és leltári munkákat.

A V4 Startup Force programot a magyar kormány kiemelten támogatja. Menczer Tamás a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára elmondta, fontos, hogy egyre több innovatív vállalkozás találja meg a számítását hazánkban és a V4-es országokban.

Az ösztöndíjprogramba a kiválasztott vállalkozások két embert delegálhattak, akik a Visegrádi Alap jóvoltából fejenként ezer eurót kapnak.