Ismét rózsaszínbe borul a Lánchíd

 

Lezárják ma kora este a Lánchidat a mellrák elleni küzdelmet népszerűsítő felvonulás miatt, amelyen a mellrákos betegekre és a betegség elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet.

Vasárnap  rendezi meg a hagyományos lánchídi sétát “Minden nő számít!” jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület.

Az egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon a betegséggel, élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás.

Ismertették: a séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.

Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel.

A hídséta naplementekor, 18.30-kor kezdődik. Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat is. Nancy Brinker 2001 és 2003 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Mellrákban elhunyt nővére emlékére Susan G. Komen A Gyógyításért néven alapítványt hozott létre.

A lánchídi séta iránt érdeklődők további részleteket az egyesület weboldalán találhatnak.
Magyarországon az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2002 óta minden évben megrendezi a hídsétát, hogy felhívja a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrés fontosságára.

Lezárják a Lánchídat

A felvonulás miatt várhatóan este fél hat és fél nyolc között lesz a zárás, a 16-os busz rövidített útvonalon – pesti vonalszakaszát nem érintve – a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között – tájékoztatta a BKK az MTI-t.

A 16-os busz ebben az időszakban nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér irányából érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös busz ebben az időszakban a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem.