Lejárató kampányba kezdtek a bevándorláspárti erők

 

A bevándorláspárti erők lejáratási kísérleteként értékelte a napokban az Átlatszó blogon megjelent cikket Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője az M1 Ma reggel adásában.

Soros György „oknyomozó” blogja pénzt nem kímélve támadja a magyar kormányt címmel közölt cikket szerdán az Origo.hu. A lap úgy fogalmaz, hogy az Átlátszó teljes pályás támadást indított a magyar kormány ellen. Ennek része a legújabb drónokkal, csúcskategóriás fényképezőgépekkel és nagy apparátusra valló forrásokkal készült lejárató cikkük is.

Mráz Ágoston Sámuel szerint botránykeltési kísérletről van szó, egy új kampányfogásról a 2019 májusi európai parlamenti választás előtt, amelynek célja, hogy lejárassák a bevándorlást ellenző erőket. A választás tétje az, hogyan alakul a bevándorláspolitika 2019 és 2024 között – fogalmazott.

Van egy bevándorláspárti elit, amely ellenfelének, ha nem ellenségének tekinti Orbán Viktort és azokat a politikusokat, akik ellenzik a bevándorlást – mondta a Nézőpont Csoport vezetője. Az egyik bevett kampánymódszer, egy ilyen vita esetén, hogy megpróbálják lejáratni a másik felet, és itt a bevándorláspárti erők lejáratási kísérletéről van szó.

Soros támogatásából működik az Átlátszó.hu

Az Átlátszó.hu Soros György támogatásából működik – hangzott el az adásban. Az Origo beszámolója szerint az Átlátszó bevételeinek több mint harmada a Nyílt Társadalmak Alapítványtól, azaz Soros alapítványától származik. Soros György évek óta kampányol a nyitott társadalom és a saját bevándorláspolitikája mellett.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a jelenlegi európai elit tudja, hogy ha a bevándorlásról  szól a kampány, akkor veszített, mert az európai polgárok többsége nem az elit álláspontján van.

Ezért lejáratják a bevándorlásellenes mozgalom hőseit, vagy elterelik a figyelmet a bevándorlásról, ilyen például az óraátállítás ügye – tette hozzá.

Megtévesztik a mérsékelten bevándorláselleneseket

„Nagy trükk, amivel találkozunk a következő hónapokban, hogy úgy tesznek a bevándorláspártiak, mintha  bevándorlásellenesek lennének, és európai hadsereggel próbálják védeni a külső határokat, ezzel megtévesztik azokat, akik mérsékelten bevándorlásellenesek” – mondta az elemző.

A Origo.hu arról is ír, hogy a Soros által kitartott propagandamédia a baloldal kényes ügyeivel nem foglalkozott. Mint fogalmaznak: sem Gyurcsány Ferenc, sem Juhász Péter, sem Veres János kétes ügyei nem zavarták a Soros György által finanszírozott médiát.

Senki nem kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök ellen, aki – sajtóhírek szerint – 2004 és 2006 szeptembere között összesen 17-szer utazott hivatalos útjain magángéppel, ezeknek az összértéke összesen 117 millió forint volt.