Új jegyértékesítési rendszer lesz a MÁV-HÉV vonalain

 

Változik a jeggyel való utazás rendszere a budapesti és a főváros környéki HÉV-járatokon, ezentúl a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre – közölte a társaság honlapján és Facebook-oldalán.

Közlésük szerint a változás a közigazgatási határon kívüli megállókból Budapestre való utazást érinti, szombattól ugyanis csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a főváros felé haladó HÉV-re, amennyiben a felszállás helyén pénztár vagy automata üzemel.

Ahol nincs pénztár vagy jegy- és bérletkiadó automata, továbbra is pótdíjazás nélkül lehet megvenni a jegyet a HÉV-en.

A főváros közigazgatási határán belüli felszállás esetén továbbra sincs változás: a budapesti megállóktól a közigazgatási határon kívüli megállókig történő utazás esetén ezentúl is pótdíj nélkül lehet megváltani a kiegészítő jegyet, amennyiben az utasnak van Budapesten belül érvényes jegye vagy bérlete.

Az átállás miatt egy hónapig a MÁV-HÉV és a BKK türelmi időszakot vezet be, tehát ezen időszak alatt az ellenőrök még nem szabnak ki pótdíjat az érintett járatokon, de felhívják a figyelmet az elővételi jegyvásárlás kötelezettségére.

Az utazási szabály megváltozására a MÁV és a BKK minden rendelkezésére álló módon és kommunikációs felületen – sajtóközleményben, a társaságok honlapján, a közösségi médiában, a helyszínen, illetve a járműveken elhangzó hangos utastájékoztatással, szórólapokon, plakátokon – felhívja a figyelmet.

További információk a MÁV-HÉV oldalán találhatók az üzletszabályzatban.