Az ittas vezetés veszélyeire hívta fel a figyelmet David Coulthard

 

Az ittas járművezetés veszélyeire hívja fel a magyar autósok figyelmét David Coulthard volt Forma 1-es autóversenyző. A pilóta az egyik nemzetközi sörgyár „Ha vezet, soha ne igyon!” kampányának nagyköveteként jött Budapestre és ha már itt volt, egy gokarttal versenyzett is egyet – közölte az M1 Híradója.

David Coulthard, a Williams, a McLaren és a Red Bull egykori pilótája azért jött Budapestre és azért vállalkozott egy gokart-versenyre Óberling Józseffel, az ORFK Közlekedésrendészetének vezetőjével, hogy felhívja a magyar autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire.

Az egykori autóversenyző úgy fogalmazott, „egy életünk van, amelyet a lehető legjobban szeretnénk megvédeni. A rendőrség és a Heineken közös kampányának üzenete is világos: ha iszol, soha ne vezess” – hangsúlyozta.

David Coulthard egykori kollégájával, Jackie Stewarttal együtt az egyik nemzetközi sörgyár „Ha vezet, soha ne igyon!” kampányának nagyköveteként népszerűsíti a zéró toleranciát. A cég együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitánysággal is, hogy közösen buzdítsák józanságra a járművezetőket.

Magyarországon idén, az év első hat hónapjában a tavalyihoz képest 12 százalékkal emelkedett az ittasan okozott, személyi sérüléssel járó balesetek száma.