Már készül az augusztus huszadikai tűzijáték zenéje

 

Miklósa Erika operaénekes és Szarka Tamás, a Ghymes együttes egyik alapítója is közreműködik az augusztus 20-i tűzijáték zenei aláfestésének elkészítésében. Az M1 bepillantást nyert az alkotók stúdiómunkájába.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából hagyományosan tűzijátékot szerveznek a fővárosban. 2017-ben a Duna-parti látványosságban csaknem huszonötezer látványelem szerepelt, és a műsor fontos része volt az aláfestő zene, amit ismert klasszikus és modern zeneművekből válogattak.

Idén erre az alkalomra egy önálló zeneművet komponál Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapítója. A felvidéki származású, Kossuth-díjas zenész vezetésével Révkomáromban zajlik a zenemű felvétele.

A darabban feltűnik a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Miklósa Erika hangja is, aki örömmel vállalta a közreműködést Szarka Tamás munkájában.

Az idei augusztus 20-i tűzijáték zenéje egyelőre „titkos”, de a zeneszerző annyit elárult: alkotás közben egyik fő célja az volt, hogy a hazaszeretet kihangozzék a mű minden részletéből.