Képzett vízimentő kutya segíti a gyerekeket a tanulásban

 

Strandolás és nyaralás során fontos odafigyelnünk arra, hogy gyermekünk biztonságban érezze magát a vízben. A biztonságos strandolás szabályait akár vízbiztonsági tréningen is elsajátíthatjuk, amely során segítségünkre lehet Aqua, a képzett vízimentő kutya is.

Kottek Petra, az Aqua&Sonar CODE vízbiztonsági tréningvezetője a Duna Televízió Balatoni nyár című műsorában elmondta, a vízbiztonsági tréninget gyerekek számára hozták létre, megelőzés céljából. A program összeállítói igyekeztek a strand, a medence szabályait, a vízből mentést és az elsősegély nyújtást olyan kontextusba helyezni, ami segít abban, hogy a gyerekek könnyedén megtanulják azt, hogyan viselkedjenek és vigyázzanak magukra és társaikra ilyen közegben.

Ahogy azt Kottek Petra elmondta, egyik nagy segítségük a programban Aqua, a képzett vízimentő kutya is, aki felhívja és fenntartja a gyermekek figyelmét.

Hozzátette: fontos megtanulnia a gyerekeknek azt, hogy vészhelyzetben miként és milyen eszközökkel lehet segítséget nyújtani, ugyanis akár életet is menthetnek ezzel a tudással.