Családbarát lesz az új Liget

 

A Liget Projekt a millennium óta legnagyobb intézményfejlesztési és tájépítészei megújítási program – mondta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt vezetője, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az M1 Ma Reggel adásában.

A Liget Budapest projekt részeként a Városligetben 22 helyszínén folyamatosak az építkezések és felújítások.

Az év végére elkészülnek az egykori Szabolcs utcai klinikák helyén megvalósuló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületei, befejeződik a komáromi Csillag erőd rekonstrukciója és bővítése, valamint az Olof Palme Ház műemléki restaurálása is.

A Szépművészeti Múzeum októberben, míg a Millennium Háza jövő év elején nyitja meg kapuit. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ és a Magyar Zene Háza év végére készül el – hangzott el az adásban.

A már elkészült projektek közül Gyorgyevics Benedek kiemelte az Állatkerti körúton megépült Pavilonkertet valamint a kutyásparkot, amelyet naponta ezren látogatnak.


Liget Budapest – Jó ütemben haladnak a munkálatok

A megújuló Városliget elsősorban gyerek- és családbarát lesz – fogalmazott a vezérigazgató, aki hangsúlyozta, hogy csökken a burkolt felületek aránya, ahol korábban zöld területek voltak, ott a jövőben nem lesznek épületek.

Soha ekkora összeget nem fordítottak tájépítészeti megoldásokra Magyarországon – mondta ezzel egy nagyon izgalmas park jön létre.

Kiemelte, hogy minden az ütemterv szerint zajlik, a fejlesztések 99 hektáron zajlanak, az átadások a következő két-három évben történnek.

A fejlesztések közül kiemelte a Néprajzi Múzeum építését, amely a város egy ikonikus, népszerű közösségi tereként funkcionálhat hatalmas zöld tetőkertjével. Az új Néprajzi Múzeum a tervek szerint 2020 nyarán már látogatható lesz.

A parkolási gondok enyhítésére egy 800 fős mélygarázs épül a Dózsa György úton és idén indul a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza kivitelezése – fogalmazott.