Down-szindrómás artista is fellép a cirkuszok éjszakáján

 

Hazánk első Down-szindrómás artistája lehet a 19 éves Bőczi Tímea. A fiatal lány 2014 óta sorra nyeri a versenyeket. Legutóbb pedig a Richter Flórián Cirkusz pécsi „Ki mit tud?”-ján különdíjat kapott. Edzője 4 éves kora óta egészséges gyerekekkel együtt fejleszti a lányt, aki a cirkuszok éjszakáján is bemutatkozik a közönségnek – közölte az M1 Híradója.

Tornászgyakorlatát tökéletesítette kedden is Timi. A 19 éves Down-szindrómás fiatal lány legközelebbi megmérettetésére készül. Vasárnap egy országos versenyen mutatkozik be.

Bőczi Timeável 4 éves kora óta foglalkozik edzője. Kovács Beatrix fedezte fel, hogy a lány különleges adottságokkal bír. Bár a kezdetektől egészséges fiatalokkal, integrált körülmények között tornázik, edzőjével sokszor külön is gyakorolnak.

Bőczi Timea 2014-ben versenyzett először, azóta már többször is felállhatott a dobogóra. Legutóbb a Richter Flórián Cirkusz Ki mit tud?-ján különdíjjal jutalmazták produkcióját, így júliusban a cirkuszok éjszakáján is bemutatkozhat a társulattal.