Napelemekkel fedték be a keszthelyi kórház parkolóját

 

Több mint 100 millió forintos támogatással napelemes kiserőművi rendszert alakítottak ki a keszthelyi kórházban: az intézmény udvarán lévő parkolók fölött áramot termelő napelemtáblákat helyeztek el – közölte a kórház az MTI-vel.

A keszthelyi egészségügyi intézmény 106,53 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból alakította ki a napelemes rendszert, ami a kórház villamosenergia-igényének kielégítését szolgálja. A beruházás teljes egészében a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázati támogatásában valósult meg.

A parkoló gépkocsibeállói fölött két blokkban összesen 588 napelemet szereltek fel, a kórház dolgozói ezek alatt parkolhatnak járműveikkel. A beruházással az intézmény éves energiafogyasztásának mintegy hetedét termeli majd meg a kiserőmű, amivel évente várhatóan több mint hétmillió forintot takarítanak meg.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés próbaüzeme sikeres volt, a rendszert hamarosan működésbe állítják – derül ki az intézmény közleményéből.