Kerékpáros KRESZ-pálya nyílt Budapesten

 

Kerékpáros KRESZ-pályát alakított ki a II. kerületi önkormányzat a Fenyves parkban - tájékoztatta Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken az MTI-t.

A pasaréti tanpályát – amely többféle közlekedési helyzetet szimulál és a Közlekedéstudományi Intézet bevonásával készült – óvodások és iskolások használhatják – ismertette a kerület vezetője, jelezve: több oktatási intézmény szervezett közlekedésbiztonsági programokon is részt vehet.

Kiemelte továbbá, hogy a pálya nyomvonalát úgy alakították ki, hogy ne kelljen fát kivágni a ligetes területen. Ez azt is jelenti, hogy a KRESZ-park a nyári hőségben is árnyékkal védi a gyerekeket – magyarázta Láng Zsolt. A beruházás 36 millió forintból valósult meg, a kormány – Varga Mihály miniszter, a kerület képviselője közbenjárására – 21,5 millió forinttal támogatta a munkálatokat a központi költségvetésből.

A kerületi önkormányzat jelenleg 22 pihenőparkot és 20 közterületi játszóteret tart fenn, tavaly hat helyszínen 140 millió forintból valósítottak meg fejlesztéseket.