Egy induló pályázott az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára

 

A médiatanács tavaly szeptemberben tette közzé pályázatát, amelyre két társaság jelentkezett, de mindkettőjüket formai hiányosságok miatt hiánypótlásra szólította fel december közepén a testület – áll az NMHH által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A pályázatok formai vizsgálata után a médiatanács a Hold Reklám Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette, míg a testület a másik pályázó, az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételét elutasította – emlékeztetnek, hozzátéve, utóbbi cég a hiánypótlást nem teljesítette megfelelően, üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak.

Ez olyan formai hiba, amely esetben a hatóságnak nincsen mérlegelési jogköre a nyilvántartásba vétel megtagadását illetően – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a nyilvántartásba vétel megtagadása miatt a pályázó felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a bíróságra, amely a pályázati eljárás felfüggesztésével jár. Az eljárást ebben az esetben a médiatanács csak a bírósági döntést követően folytatja.

A közlemény szerint a tanács a médiaszolgáltatók közös kérelmére február 26-tól engedélyezte a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz és a Kiskunmajsa 88,2 MHz médiaszolgáltatási jogosultságok hálózatba kapcsolódását a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultsággal, ezzel együtt a frekvencián szóló Sirius Rádió 91,1 Rádió 1 Sirius-ként, a Sirius Rádió 88,2 MHz pedig 88,2 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást.