Megszólalt a müezzin Vona Gábor sajtótájékoztatóján

 

A Jobbik elnöke lefagyott, amikor meghallotta a muszlimok imára hívó énekét. Korábban azonban éppen ő nevezte az iszlámot az utolsó fénysugárnak a „globalizmus sötétségében”.

Igencsak meglepődött Vona Gábor, a Jobbik elnöke, amikor sajtótájékoztatóján megszólalt a müezzin éneke. A pártvezér „viccesnek” nevezte az esetet, és kis várakozás után kijelentette, hogy amennyiben nem vetnek véget a feltehetően telefonról bejátszott felvételnek, felfüggeszti a média képviselőinek szóló eseményt.

Az utóbbi időben egyre több hír látott napvilágot Vona és az iszlám kapcsolatáról.

Ha meghallják a magyarok…

A közelmúltban egy olyan felvétel került elő Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről, amelyen a politikus azt mondja: „nemrég hallottam egy barátomtól, hogy itt járt Isztambulban, és elment cipőt vásárolni a bazárba, és azt vette észre, hogy a cipőárusnak a falán ott van kirakva az én fényképem.”

A megkérdezett cipőárus azt válaszolta Vona barátjának érdeklődésére, hogy a képen egy turáni vezető látható. „Hát miért nem ismered, ha magyar vagy?” – idézte a kereskedőt a videón Vona, majd így folytatta: „Akkor ő persze elmondta, hogy ismer, méghozzá elég jól, mert a munkatársam. Amikor ezt megtudta a cipőárus, akkor ingyen választhattak cipőt.”

A Jobbik elnöke a törökországi előadásán azt is elmondta, hogy ezt a „kis történetet” Magyarországon el sem meri mondani, mert „ha meghallják a magyarok, hogy Törökországban valaki azt mondja, hogy jobbikos ingyen kap cipőt, akkor tönkre fog menni szerencsétlen barátunknak a boltja”. A jobbikos politikus szavait a muszlim közönség tetszésnyilvánítása kísérte.

Arab–magyar barátság napja 9/11 évfordulóján

Vona Gábor 2010-ben részt vett Ajkán a magyar–arab barátság napjának ünnepségén, amelyet éppen a New York-i terrortámadás évfordulóján, szeptember 11-én szerveztek.

Az eseményt a Jobbik Magyarországért Mozgalom ajkai alapszervezete szervezte, saját szavaik szerint „az arab–magyar baráti kapcsolatok elmélyítése, egymás kultúrájának jobb megismerése jegyében” – írja a Pestisrácok.hu. A házigazda az a Ferenczi Gábor volt, aki azóta volt már országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, jelenleg pedig Devecser polgármestere.

Vannak még videók

Nem ez az első, Vona törökországi turnéján készült videó, amely botrányt okozott. Mint ismeretes, egy másik felvételen (amelyet a Mandiner tett közzé) arról beszélt: bízik abban, hogy hazánk minél előbb kilép az Európai Unióból és „valódi testvéreivel”, a törökökkel fog össze.

A Jobbik elnöke ekkor Allah és az iszlám dicsőítése mellett azt is mondta, hogy Magyarországnak azért jó, ha fölveszik Törökországot az Európai Unióba, mert akkor szétesik a szövetség.

Egy másik felvételen Vona Gábor muszlim fiatalok előtt dicsőítette Allahot. A Jobbik elnöke a következőket mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” A pártelnök mondatait üdvrivalgással fogadta a közönség.

Portálunk számolt be arról, hogy Vona Gábor Született augusztus 20-án című önéletrajzi könyvében arról beszél, a globalizmus sötétségében az iszlám az utolsó fénysugár.  Ebben így fogalmaz: „amennyiben az iszlám elbukik, a fény szinte teljesen kialszik, és a globalizmus sötétsége előtt már nem marad érdemi ellenfél. Akkor tényleg véget ér a történelem. És nem lesz happy end.”

„Szürke farkas Vona!” – ordítják a török szélsőségesek

Vona Gábor korábban tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna a Szürke Farkasokkal, akiket több országban, így Azerbajdzsánban és Kazahsztánban is betiltottak, utóbbiban terrorszervezetként tartják nyilván. A Jobbik vezetőjéről több olyan fotó is fellelhető a világhálón, amin a szélsőséges, török ultranacionalista szervezet jelét mutatja, kézfejével egy farkast ábrázolva.

 

A Szürke Farkasok véres támadásai több száz áldozatot követeltek eddig, mint ismert, a II. János Pál pápa ellen merényletet végrehajtó Mehmet Ali Agca is a Szürke Farkasok közé tartozott.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali szavazóknak pedig 68-80 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének Allahhal kapcsolatos megnyilvánulásaira.