Újfajta jelölést kapnak a biztonságos étrend-kiegészítők

 

Újfajta jelölést kapnak a patikákban a biztonságos étrend-kiegészítők. Egy zöld körben kell keresni egy fehér háromszöget és belül még egy zöld É betűt. Évről-évre egyre több étrend-kiegészítő fogy Magyarországon, és – az orvosok szerint – sok gyártó nem a vásárlók érdekeit nézi, hanem csak a profitot, vagyis érdemes rendet rakni ezen a területen. Már több mint 1000 patika csatlakozott a programhoz – hangzott el az M1 Híradójában.

Februártól amelyik gyógyszertár ajtaján a fent leírt szimbólum látható, ott csak biztonságos és átvizsgált forrásból kapja az étrendkiegészítőket – mondta el a Gyógyszerészeti Kamara elnöke. Elindul ugyanis az a program, amelynek célja, hogy csak az ellenőrzött termékek juthassanak a vásárlókhoz.

A szakmai szervezetek abban bíznak, hogy a program segítségével kevesebben vásárolnak majd kétes eredetű termékeket az internetről. A programhoz országszerte eddig mintegy 1200 patika csatlakozott, és a szakértők abban bíznak, hogy a jövőben még több gyógyszertár kapcsolódik be.