Dobogós helyen az SZTE az Erasmus+ toplistáján

 

Top 3-ba került a Szegedi Tudományegyetem az Erasmus+ legfrissebb listáján. Több tízezer hallgató jár Szegedre, sokan közülük külföldiek.

Négyezer felsőoktatási intézmény közül a harmadik helyre került a Szegedi Tudományegyetem az Erasmus+ program legfrissebb EU-toplistáján. A program rendkívül népszerű a szegedi egyetemisták körében is, több ezer hallgató jutott ki külföldre.  A csaknem ötszáz partnerintézményből külföldről is fogadtak hallgatókat. Folyamatosan javul az SZTE nemzetközi megítélése is, ennek is köszönhető, hogy egyre népszerűbb a hazai és külföldi fiatalok számára az intézmény.

 

Erasmus fiatalok. Fotó: Erasmus/Facebook

Illusztráció (Fotó: Erasmus/Facebook)

Martinek Tamás, a SZTE közkapcsolati rektorhelyettese az M1-nek elmondta, a mobilitás rendkívül fontos eleme a sikerességnek, nemcsak az egyetem, hanem a hallgatók és az oktatók sikerességének is. Ahogy azt a rektorhelyettes elmondta, minél több jó ismerőssel rendelkeznek a hallgatók, annál többet tanulhatnak, a szakmai és üzleti sikerüket is elősegíthetni mindez.

Egy-egy partnerintézményben egy-két szemeszter eltöltése után rendkívül jó tapasztalatokat gyűjthetnek a hallgatók, hiszen mindenhol másként tanítanak, más-más látásmódokat ismerhetnek meg, az idegen nyelv tanulásáról nem is beszélve – hangsúlyozta Martinek Tamás.

Az erasmusos toplistán két lengyel egyetem előzte meg a szegedit, amely rendkívül nagy elismerés az egyetem számára – tette hozzá a rektorhelyettes.