Itt a megoldás a hajnalban kukorékoló gyerekekre

 

Kukorékol a gyerek hajnalban, a szülők pedig nem tudnak aludni. Sokan panaszkodnak erre, nekik is megoldást kínálhat az a műsorváltozás, amit az M2 hozott az újévvel. A gyerekműsorok már hajnal 5-kor elkezdődnek, aztán tartanak este 8-ig, amit a Petőfi TV műsorai követnek.

Már reggel öt órától sugároz mesefilmeket az M2 gyerekcsatorna. Mivel a négy-hét éves gyerekek túlnyomó része a közmédia mesecsatornáját nézi. büszkék vagyunk, de érezzük is ennek a bizalomnak a felelősségét – mondta Vass Éva, az M2 csatornaigazgatója Elmondása szerin azért döntöttek a korábbi műsorkezdés mellett, mert a kutatások szerint a 4-12 éves korosztályból körülbelül 15 ezren már ilyenkor is a televízió elé ülnek. Így nekik is szeretnék megadni a biztonságos, erőszak- és reklámmentes televíziózás lehetőségét.

Kiemelte: gyerekeknek tévéműsort csinálni azért is fontos, mert a látott minőség formálja az ízlésüket. Ha a készítők jól végezik a munkájukat, akkor a kicsik felnőve tudatos médiahasználókká válnak. Az M2 azt tűzte ki célul, hogy egy erőszakmentes és biztonságos csatorna legyen, illetve, hogy azok a tartalmak, amik a képernyőre kerülnek, magas színvonalat képviseljenek – emelte ki a csatornaigazgató. Az idei tervek között említette, hogy szeretnének rögzíteni és sugározni báb- és gyerekszínházi előadásokat, gyerekkoncerteket. Bíznak benne, hogy a tavalyi év után, idén is sikerül az M2 gyerekcsatornák közötti piacvezető pozícióját megtartani