Halasi csipke került a Jónak lenni jó felajánlásai közé

 

Újabb felajánlással bővült a Jónak lenni jó jótékonysági akció, ugyanis egy több mint 150 ezer forint értékű halasi csipkét ajánlott fel a kiskunhalasi Halasi Csipke Közalapítvány. Az egyedi készítésű csipke már megtalálható a Mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon.

Akár négyezer óra munkát is jelent egy ilyen csipketerítő elkészítése. A halasi csipke most decemberben 115 éves.

A halasi csipke 2014-ben felkerült a hungarikumok listájára is. A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára szerint méltó helye van a különleges varrásnak a hazai értékek között.

A Halasi Csipke Közalapítvány most egy teljesen egyedi mintájú darabot ajánlott fel a közmédia Jónak lenni jó jótékonysági akciója számára. A csipke már meg is vásárolható az akció weboldalán.

Már készülnek más cégek is a felajánlásokra. A Herendi Porcelán Manufaktúra már elkezdte festeni azt az egyedi készítésű vázát, amelyet az akciónak adományoztak. A porcelánra ráfestik, majd beleégetik többek között Szilágyi Áron olimpiai aranyérmes kardvívó, Marton Éva operaénekesnő, valamint Herczegh Anita, a köztársasági elnök feleségének aláírását is.

A felajánlott tárgyakat a Mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon lehet megvenni, további felajánlásokat pedig a Jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre lehet elküldeni.