Küzdősportokban mérkőznek meg a rendvédelmi szervek dolgozói

 

Küzdősportokban mérkőznek meg egymással a hazai rendvédelmi szervek dolgozói szombaton, a TEK Gálán.

A versenyen a Készenléti Rendőrség dolgozói is részt vesznek, mintegy negyvene. Dzsúdóban, bokszban és karatéban méretik meg magukat. Hetek óta készülnek: naponta több órát edzenek. Azt mondták: az idén csapatban szeretnének jó eredményeket elérni, ezért már napok óta az ütéseket és a rúgásokat gyakorolják.

Munkájukhoz elengedhetetlen a rendszeres edzés, de most a rendvédelmi dolgozók a küzdősportok versenyére, a TEK Gálára is készülnek. Csapatuk kick-boxban és karatéban is megmérkőzik. A küzdősportok gáláján a Készenléti Rendőrség mintegy 40 dolgozója vesz részt. Hetek óta készülnek rá: fizikailag és mentálisan is. Kiképzőik elégedettek és jó eredményekre számítanak.

Arra törekszünk, hogy az összesített pontversenyt a Készenléti Rendőrség csapata nyerje meg. Ennek érdekében a sportszervezők kiválogatják azokat, akiknek úgynevezett civil tudása van a karate és K-1 versenyszámokban. Nemcsak szabadidejükben edzenek, hanem a csapat egy kéthetes intenzív felkészítő edzőtáborban vesz részt, ahol reggelente szakedzővel dolgoznak – mondta el Rostás Tibor rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség intézkedési alosztályának vezetője.

A rendőrség mellett a Terrorelhárítási Központ, az adóhatóság, a Magyar Honvédség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat legjobbjai küzdenek meg egymással a ringben és a tatamin.

A TEK Gálát 2011 óta rendezik meg. A cél az, hogy bemutassák a rendészeti dolgozók küzdőképességét, kitartását és önuralmát. A TEK Budo- és Küzdősportgálát november 18-án, most szombaton rendezik meg Budapesten, a BOK Sportcsarnokban. A program díszvendége Alexey Ignashov többszörös K-1 Kupa-győztes és thai box világbajnok lesz.