logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Városháza-ügyben Anonymus újra jelentkezett: bemutatásra kerül a cinkelt pályázatok és visszaosztások rendszere

| Szerző: hirado.hu
„Nyolc-tíz százalék, amit le kell adni a pénzből a vevőnek” – péntek reggel ismét jelentkezett az Anonymus-maszkos alak, mivel nem szeretné, hogy a nagy nehezen felállított fővárosi vizsgálóbizottság feleslegesen dolgozzon a Városháza-ügyben. Anonymus szerint a Bizottság csak a fővárosi vezetés saját állításait akarja igazolni, de ez sem fog sikerülni. A most közölt hangfelvételen "Bajnai két wallisos harcostársa", Gansperger Gyula és Bodnár Dezső szerepelhet, akik ismertetik, hogy hogyan is működhet a Főváros korrupciós-rendszere.

A beszélgetők – összesen hárman vannak a hangok alapján. Anonymus felvezetője alapján úgy tűnik, mintha Gansperger és Bodnár egy harmadik felet, egy fiatalabb beszélőt próbálnak meggyőzni arról, hogy lehet úgy ingatlanokra pályázni, hogy az neki, mint vevőnek, vagy talán beruházónak jó legyen számolt be a Blikk.

A felvételen elhangzott mondatokat is közölt az újság:

Ha Zsolttal megállapodunk beleszólhatunk a pályázati kiírásokba, benne van az árban, hogy a pályázat arra lesz kiírva, akit akarnak. Zsolt (a korábbi felvételeken is megemlített ingatlanközvetítő) felhívta a pénzügyi vezetőt, hogy adja oda a pénzügyi igazolást, mert a Gansperger úrnak szüksége van rá. Van egy kis hölgy ott, aki mindenben segített – hangzik a győzködés.

“Mekkora ember ez a Berki Zsolt” – hallható a felvételen, a fiatalabb hangú „vevő” részéről.

Belekeveredik a fővárosi vagyonkezelő vezetője is, Barts Balázs, aki nemrég épp azért kapott mindössze egy „fegyelmit” Karácsonytól, mert olyan infókat osztott meg a Városháza épülete kapcsán, amiket nem kellett volna. (A „fegyelmi” ügye is felvet kérdéseket, hisz Barts állítólagosan a főváros vezetésének a háta mögött tárgyalt a Városháza eladásáról, ennek ellenére csupán egy fegyelmi eljárással tudták le a szerepét az ügyben.)

– Barts maga jött ki a Zsolt elé, nem csak, hogy kezet fogott, majdnem földig hajolt – mondja a felvételen az egyik beszélő.

A Blikk megjegyezi, hogy a beszélgetésből nem lehet megállapítani, hogy a felvételen az igazság hangzik el, vagy sem.

Minden esetre a felvétel utolsó részlete arról szól, hogy megpróbálják meggyőzni a vevőt, hogy 5,2 milliárd forint lehet „Rimaszombat 2” ára (feltehetően egy budapesti, Rimaszombat utcai ingatlanról van szó) “ugyanezzel a konstrukcióval” és 8-10 százalék, amit le kell adni a pénzből a vevőnek.

Csináljuk meg az elsőt, „konkrétan a Tétényi út Etele”, hogy lássák a jó szándékot, a pályázat úgy lesz megírva, hogy nektek jó legyen – tukmálja a végén az idősebb hang a fiatalabbra a lehetőséget.

Eladó a Városháza! feliratú transzparenst mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. november 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Szerdán alakult vizsgálóbizottság Budapesten a Városháza-eladási botrány miatt.

Bár korábban Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy nincs ügy, most már támogatta a bizottság felállítását, de azzal a megkötéssel, hogy Bajnai Gordont nem hallgathatja meg a testület.

Pedig az eddig nyilvánosságra került hangfelvételek alapján a volt kormányfő az egyik kulcsfigura lehet, Bajnai ugyanis egy magas rangú vezetővel egyeztetett a fővárosi ingatlanokról, ismeri a jutalékos rendszert és tud a nagykoalícióhoz köthető cápákról” – hangzott el az M1 Híradójában.

A rendőrség pedig nyomozást indított a Városháza eladása körül kialakult botrány miatt.

Ajánljuk még