logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötvenezret kértek a hamis oltási igazolványért

Oltási igazolásokkal üzletelő orvosi asszisztenst és segítőjét fogták el Heves megyében – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Szabó Boglárka közölte: a rendőrök kedd hajnalban Gyöngyösön és környékén több helyszínen tartottak kutatást, és védettségi igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le.

Elfogtak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, ellenük védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult eljárás.

(Fotó: police.hu)

A nyomozás eddigi adatai alapján a két nő megközelítőleg kilencven embernek állított ki hamis oltási igazolást. Valótlan adatokat rögzítettek abban a központi rendszerben, amelyen keresztül a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítőkön keresztül akár 50 ezer forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak – közölte a sajtóreferens.

A rendőrség kezdeményezte a gyöngyöshalászi és a gyöngyösi nő letartóztatását, és még tizenhat ember ellen indított büntetőeljárást az ügyben – tette hozzá.

 

Ajánljuk még