logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Házilag barkácsolt szamurájkarddal fenyegette a rendőröket

| Szerző: hirado.hu
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít ma bíróság elé egy férfit, aki az intézkedő rendőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta.

Segélyhívón riasztották egy Pest megyei családi házhoz 2021. november 7-én este a rendőröket, egy 39 éves férfi agresszív viselkedése miatt – közölte az ügyészség honlapján. A helyzet olyan súlyos volt, hogy négy rendőrnek kellett kimenni. A garázda többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, sőt fenyegetőleg közelebb lépve kiabált a rendőrökre, „távozásra szólította fel” őket.

Mivel az egyenruhások nem fordultak sarkon, egy kardszerű, 30 centiméter pengehosszúságú, kihegyezett fém pengéjű, emberi élet kioltására alkalmas tárgyat húzott elő, és azzal csapkodva vágó mozdulatokkal akarta elijeszteni a hatóság embereit. A rendőrök kénytelek voltak hátrálni, majd miután többször hiába szólították fel, hogy tegye le a kardot, különben fegyvert használnak, azt válaszolta, hogy „lőjetek le!”. Az egyik rendőr ekkor figyelmeztető lövést adott le a szolgálati lőfegyverével.

Ez se használt, sőt a karddal szúró és vágó mozdulatokat tett, majd azzal a kerítésre ütött, amelytől az eszköz pengéje a markolatából kitört. Ezt kihasználva a rendőrök megtörték a még mindig agresszív férfi ellenállását, megbilincselték, majd előállították.

A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, és a Gödöllői Járásbíróság elé állítja.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még