logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tudtán kívül csempészett kokaint a buszvezető

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a menetrend szerinti autóbuszjárat sofőrjével, annak tudta nélkül szállíttatott kokaint egy ismerősének Budapestről Zalacsányba.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a 45 éves, zalai születésű férfi régi ismerőse volt egy 56 éves zalaszentgróti nő, akinek 2019-ben több alkalommal is adott el kokaint. A nő által telefonon kért mennyiséget a férfi Budapesten vagy Zalacsányban adta át, a vevő pedig készpénzben vagy „bérleti díjra” hivatkozó átutalással fizetett.

A férfi 2019 októberében legalább kétszer úgy juttatta el ismerősének a kábítószert, hogy a Budapestről Zalaegerszegre tartó menetrend szerinti autóbuszjárat sofőrjét szívességből egy mappa elvitelére kérte. A férfi a becsomagolt kokaint a mappába helyezte, a nő pedig Zalacsányban átvette a dossziét, amelyben az egyik alkalommal tízgramm, a másik esetben – amikor a rendőrök is megjelentek a kábítószer átvételénél – több mint 30 gramm kokain volt.

Az őrizetbe vett férfi munkahelyi páncélszekrényében közel 20 gramm kokaint találtak.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még