logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Életfogytiglani börtönt kapott a soroksári futónő gyilkosa

| Szerző: hirado.hu
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Fővárosi Törvényszék R. Szilvesztert, a soroksári futónő gyilkosát. A brutális bűncselekmény, mely 2013-ban történt, az egész országot megrázta. Sokáig nem hozott eredményt a nyomozás, a tettest csak öt évvel később azonosította a rendőrség. A bíróság most bűnösnek mondta ki R. Szilvesztert emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban, emiatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, ahonnan legkorábban 35 év letöltése után szabadulhat feltételesen. Az ítélet nem jogerős.

 

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Fővárosi Törvényszék R. Szilvesztert, a soroksári futónő gyilkosát – írta az Origo.

Az ügyészség azzal vádolta R. Szilvesztert, hogy ő volt az, aki 2013-ban meggyilkolta Gy. Krisztinát, aki a szokásos futására indult Soroksáron. Először megerőszakolta, majd végzett vele, ezek után elvette az értékeit, majd elmenekült. A rendőrség csak öt évvel később találta meg a gyilkost. A férfi korábban tagadta a gyilkosságot, azzal védekezett, hogy ő már holtan találta meg a nőt.

Az online portál beszámolója szerint a pénteki tárgyalás egy kis késéssel, nagy médiaérdeklődés mellett kezdődött el a Fővárosi Törvényszéken. R. Szilveszter személyesen nem volt jelen a bíróságon, távmeghallgatással kapcsolták be a tárgyalóterembe. Egy asztalnál ült fekete pulóverben, az arcát fekete maszk takarta, a hosszú fekete haját pedig copfba kötötte.

A bíróság bűnösnek mondta ki R. Szilvesztert emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban, emiatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, ahonnan legkorábban 35 év letöltése után szabadulhat feltételesen.

Az ítélethirdetést a helyszínen hallgatta végig R. Szilveszter anyja, aki végig zokogott.

A bíró ezek után ismertette, hogy mi is történt 2013 szeptemberében.

Többek közt kifejtette, hogy az orvosszakértő véleménye szerint először az anya egy nagy ütést kapott a fejére, ami miatt nem tudott ellenállni a támadásnak. Ez az oka annak, hogy nem találtak a testén védekezésre utaló nyomokat.

A nyomozás közben többféle lehetőség is felmerült arra, hogy ki gyilkolhatta meg a családanyát. Azt sem lehetett kizárni, hogy többen ölték meg Gyurik Krisztinát.

Később kezdték el a család ismerőseit és a környéken élőket, mindenkit, aki csak kapcsolatba kerülhettek a nővel kikérdezni, és DNS-mintát venni tőlük. Amikor ez nem vezetett eredményre, akkor vették górcső alá azokat az embereket, akik már börtönben voltak. Így találták meg évekkel később R. Szilveszter, aki betörés miatt került a rácsok mögé.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, R. Szilveszter és a védője pedig felmentésért, valamint enyhítésért fellebbezett.

A bíróság a férfi letartóztatását fenntartotta a másodfokú eljárás végéig.

Mint ismert, a többgyerekes családanya, Gyurik Krisztina 2013 szeptemberében azért indult el otthonról, hogy a szokásos útvonalán fusson. Azonban soha többé nem ért haza.

A családja gyanakodni kezdett, amiért nem érkezett meg időben, ezért hívták a rendőrséget, akik nem sokkal később megtalálták a megkötözött holttestét.

Címlapfotó illusztráció (A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én, fotó: MTI/Balogh Zoltán).

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még