logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lezúzta egy autó nyitott ajtaját a 71 éves férfi

| Szerző: hirado.hu
Miközben egy autós Kaposvárott egy utcán félrehúzódva éppen a gyermekét kötötte be a babaülésbe, járműve nyitott ajtajánál állva, egy mellette elhaladó autós annyira szűkre vette a távolságot, hogy kitörte az út szélén álló autó ajtaját.
Ennyi maradt a széttört ajtóból. Fotó: Ügyészség.hu

Az éppen gyermeke védelméről gondoskodó apának a saját életét is védenie kellett, ezért felugrott a kocsija küszöbére. Az ütközést okozó autós meg sem állt, ezért miután elfogták, a Kaposvári Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség most közölte, hogy a 2021 júliusi baleset okozója egy 71 éves férfi volt.

Kiderült, hogy a vádlott az esti órákban egy külvárosi utcában közlekedett autójával, ahol ebben az időpontban az úttest jobb szélére húzódva várakozott az a gépjármű is, amelynek nyitott bal oldali hátsó ajtaján behajolva a sértett

éppen a kislányát akarta a gyermekülésbe rögzíteni.

Ezt a vádlott észlelte is, ezért megpróbálta kikerülni a sértett autóját, de a szembejövő forgalom miatt mégsem tudott biztonságos oldaltávolságot tartani, és – miközben a sértett előle a saját autójának tetőlemezébe kapaszkodva, annak küszöbére ugrott fel – a várakozó gépjármű ajtajának ütközött. A vétkes sofőr távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki.

Szemtanúk segítettek a kaposvári rendőröknek, így rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség  pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A címlapfotó forrása: Ügyészség.hu.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még