×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Vasrudakkal támadt a rendőrökre

 

Mentők kértek segítséget, mert egy ellátottjuk ellenállt. Az események úgy elfajultak, hogy a rendőröknek lehetett volna szükségük életmentésre.

A szolgálatot teljesítő rendőröket 2021 áprilisában mentők hívták egy ötvenes éveiben járó férfihoz egy Fejér megyei településre, hogy segítsenek biztosítani az ellátását. A felindult férfi az ingatlana udvarán tartózkodott, ahol az intézkedő rendőrök felszólították, hogy működjön velük együtt, ő azonban ennek nem tett eleget.

Fotó: Ügyészség Fotó: Ügyészség

A férfi vállán hevederben egy ácskalapács volt, továbbá két, mintegy egyméteres és másfél méter hosszú vasrudat tartott magánál – közölte honlapján az ügyészség.

Az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a nála lévő eszközöket, ő azonban figyelmen kívül hagyta ezt a felszólítást is. Amikor az elkövető észlelte, hogy a rendőr elővette a szolgálati könnygázspray-t, elindult felé és a jobb kezében tartott vasrudat a válla fölé emelve célzottan a rendőr irányába dobta, ami körülbelül egy méterre esett le a rendőr előtt a földre.

Ezután a másik rendőr is az elkövető felé indult, amikor a férfi a bal kezében tartott vasrudat is eldobta olyan jól célozva, hogy a rendőrnek el kellett lépnie, hogy a vasrúd ne találja el. A férfi ezután futva menekülni kezdett, majd az udvaron lévő gödörbe ugrott, ahol további támadásra alkalmas eszközök és szerszámok voltak. Végül a rendőrök megtörték a férfi ellenállását és megbilincselték.

Tekintettel arra, hogy a férfi a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozta, a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást.

A címlapfotó forrása: Ügyészség.hu