×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Több száz vezetés közben telefonálót büntettek a rendőrök – GRAFIKA

 

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által szeptember 16. és szeptember 22. közötti időszakra meghirdetett Focus on the road – Figyelem az útra elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök főként a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használókat igyekeztek kiszűrni.

Az akció ideje alatt a rendőrök 815 ellenőrzési ponton, 403 csoporttal összesen 14 713 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 621 esetben, 54 alkalommal más kommunikációs eszköz használata vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt, további 1822 emberrel szemben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök – írta az ORFK.

Korábban kikértük olvasóink véleményét is arról, hogy ők hogyan szabályoznák a vezetés közbeni telefonálást, az eredmény egyértelmű: kétharmaduk valamilyen mértékű szigorítást kívánatosnak tart, míg csupán 28 százalék szerint megfelelő a jelenlegi szabályozás.

(forrás: hirado.hu)