×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Órákon át üldözték a szerb embercsempészt

 

A rendőrség szombat éjszaka és vasárnap hajnalban három esetben is intézkedést embercsempészek ellen. Az egyik esetben egy német rendszámú kisteherautót üldöztek órákon át. Előállították a szerb sofőrt, aki járműjében 17, magukat afgánnak valló személyt szállított. Egy iráni nőt és egy osztrák férfit is embercsempészettel gyanúsítanak.

Rendőrök intézkednek a szerb embercsempésszel szemben. (Fotó: police.hu)

A rendőrök szombat késő este Kalocsa belterületén megállítottak egy gépkocsit, amit egy 32 éves iráni nő vezetett. A rendőrök az ellenőrzés során három külföldit találtak a járműben, akik afgán állampolgárnak vallották magukat – olvasható a police.hu közleményében.

Vasárnap hajnalban, 2 óra 40 perckor egy német rendszámú kisteherautót próbáltak intézkedés alá vonni a járőrök, azonban a jármű vezetője nem állt meg a rendőri jelzésnek és továbbhajtott.

A szerb sofőrt – hosszas követés után – az M5-ös autópályán, Petőfiszállás térségében állították meg a rendőrök 5 óra 6 perckor.

Az autó rakterében 17 határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A  Bács-Kiskun megyei rendőrök egy mélységi ellenőrzés során hajnalban egy osztrák honosságú személygépkocsit állítottak meg az M9-es autóúton, Dusnok közelében.  A járműben az osztrák sofőrön kívül öt migráns utazott, akik afgán állampolgárnak mondták magukat.

A migránsok személyazonosságukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A három sofőr a gyanú szerint az illegális migránsokat át akarta vinni az országon, ezért előállították őket és  embercsempészet miatt eljárás indult ellenük.  A nyomozók előterjesztést tesznek a három külföldi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írták.