×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Levágják az ujjaimat, mama! – Durva hazugságokkal szedték meg magukat az unokázós csalók

 

A rendőrség csütörtökön elfogta egy tavalyi júniusi unokázós csalásban részt vevő harmadik elkövetőt és kezdeményezte letartoztatását. A három fős banda tavaly kétmillió forintot csalt ki egy 75 éves idős nőtől rendkívül aljas fedősztorival.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról hívtak fel egy 75 éves budapesti asszonyt tavaly júniusban. A telefonáló magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy bajba került és egy újbudai lakásban tartják fogva. A kétségbeesett nőnek előadta, hogy ha nem segít kifizetni a többmilliós tartozását, akkor nem fogják szabadon engedni és levágják az ujjait. Az idős nő magához vette a közel félmillió forintnak megfelelő valutát, és a több mint másfél millió forint értékű aranyékszert, amit a telefonáló utasításának megfelelően egy angyalföldi cím előtt rakott le – olvasható a közleményben.

A fővárosi rendőrök nem sokkal a csalás után azonosították és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 26 éves K. Györgyöt és 58 éves B. Anikót, harmadik társukra, a 32 éves Sz. Krisztiánra 2021. szeptember 16-án került bilincs.

A bíróság a csalás bűntett miatt folytatott eljárásban tavaly elrendelte K. György és B. Anikó letartóztatását, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság pedig őrizetbe vétele mellett kezdeményezte Sz. Krisztián letartóztatását is.

Tavaly a rendőrség Bontsa vonalat! címmel indított kampányt az ehhez hasonló csalások kivédésére.

A címlapfotó illusztráció.