×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Dunakeszi családirtás – Hanggránátot is bevetett a TEK

 

Súlyos családi tragédia történt Dunakeszin. Volt anyósával, korábbi párjával és saját gyermekével is végzett egy férfi vasárnap késő este. Eleinte nem lehetett tudni, hogy ejtett-e túszokat, ezért a Terrorelhárítási Központ egységeit is riasztották. Később kiderült, hogy az 54 éves elkövető még azelőtt végzett magával, hogy megérkeztek a rendőrök. Az ügyben több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoznak – közölte az M1 Híradója.


Még hétfő délelőtt is le volt zárva a Kisfaludi utca Dunakeszin. A vasárnapi drámára a rendőrségi szalag mellett a helyszínelés felfestései, illetve virágcsokor és mécses emlékeztet. Itt követett el vasárnap hármas gyilkosságot egy férfi.

Az 54 éves elvált férfi este 9 és 10 óra között jelent meg a családi háznál és kezdett lövöldözni engedéllyel tartott vadászpuskájával. A fegyverből több lövést adott le. Elsőként volt anyósával, majd a volt feleségével, végül a saját kisfiával végzett. Anyósa 63-, korábbi párja 40-, kisfia pedig 7 éves volt, mindannyian a helyszínen belehaltak a sérülésekbe.

A lövések hangját a környéken élők is hallották, ők szóltak a rendőrségnek.

A mentők – köztük egy gyermekmentő kocsi is – a helyszínre sietett és a rendőrök is szirénázva értek a házhoz. Az utcát lezárták, a levegőben drón körözött, a helyszínt nagy teljesítményű reflektorral világították meg.

A rendőrök hangosbemondón próbálták kihívni a férfit. Ekkor még nem tudták, hogy ejtett-e túszokat és mire készül. Mivel nem válaszolt, riasztották a Terrorelhárítási Központ egységeit, akik – úgy tudni – hogy hanggránátot is bevetettek. Később kiderült, az 54 éves gyilkos még a rendőrök érkezése előtt végzett magával is.

„Egy férfi lőfegyverrel támadt volt anyósára, volt párjára és közös gyermekükre. Mind a hárman belehaltak sérüléseikbe. A helyszínre a Pest megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, azonban még a rendőrök kiérkezése előtt az ötvennégy éves férfi véget vetett az életének” – ismertette Szabóné Berki Bianka rendőr százados a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A történtekről a közösségi médiában is többen beszámoltak.

A bejegyzésekből a Ripost közölt összeállítást. A helyiek egyebek mellett arról írtak: olyan volt, mintha egy filmben lettek volna. Többen azt kérdezték, hogy mi történt, illetve arról is beszámoltak, hogy hét lövés dördült el. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés miatt indított eljárás.