×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ittasan, jogsi nélkül vezették a forgalomból kivont autót

 

A váci rendőrök előállították azt a két férfit, akik úgy vezettek kocsit, hogy jogosítványuk nem volt, a járművet korábban kivonták a forgalomból, és a szonda is pozitív értéket mutatott mindkettejük esetében.

A járőrök 2021. szeptember 4-én éjjel Vácon intettek le egy járművezetőt. A 47 éves férfi szemmel láthatóan alkoholt fogyasztott, fújatták is vele a szondát. A műszer igazolta a rendőrök gyanúját, pozitív értéket mutatott, továbbá kiderült, hogy a férfinek jogosítványa nincs, a kocsija pedig ki van vonva a forgalomból. A rendőrök G. Zsolttal mintavételre indultak a kapitányságra, amikor látták, hogy a férfi utastársára, az 50 éves Cs. Attila a leparkoltatott kocsiba pattan, és elindul a rendőrautó után – írták a police.hu oldalán.

Mivel az intézkedés alkalmával feltűnt a zsaruknak, hogy nem csak a sofőr, de utastársa is fogyaszthatott jócskán, azonnal megállították és őt is igazoltatták, szondáztatták a rendőrök. Cs. Attila esetében is egyenes út vezetett az előállításhoz, azt a tényt nem elhanyagolva, hogy vezetői engedéllyel ő sem rendelkezett.

A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a két férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, továbbá szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli vezetés, és forgalomból kivont járművel a közúti forgalomban való közlekedés elkövetése miatt.

A címlapfotó illusztráció.