Pedofíliával gyanúsíthatnak egy jobbikos politikust

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya – szakértők bevonásával – folytat nyomozást egy gyulai férfival szemben gyermekpornográfia bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított letartóztatásban van. Az ügyben a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad – írja a Police.hu.

Egyes sajtóorgánumok értesülései szerint egy jobbikos politikusról van szó, aki már nem tagja a pártnak. A Jobbik gyulai elnöke, Csengeri Lajos megerősítette, hogy a párt egyik, a 2019-es önkormányzati választáson induló jelöltjéről van szó.

Az újságok információi szerint pedofil felvételekkel kapcsolatban nyomoznak.

Sajtóinformációk szerint az előzetes letartóztatásba kerülő gyanúsítottat összefüggésbe lehet hozni egy 1998-ban történt gyermekgyilkossági üggyel, és a férfitól DNS-mintát is vettek. Az Origo cikkében felidézte, hogy a 7 éves Szathmáry Nikolett egyedül járhatott a gyulai művelődési házba, 1998. január 14-én néptáncórán volt, és délután 4-kor elindult haza. Úgy volt, hogy édesanyja elé megy, majd félúton találkoznak. Édesanyja elindult érte, de nem találkozott vele. Később segítséget kért a rokonoktól, de a közös keresés sem vezetett eredményre, hívták a rendőrséget, mert a kislány eltűnt.

A nyomozás során annyit állapítottak meg, hogy a kislányt az egyik gyulai ABC-nél látták utoljára, közel a család akkori otthonához. Ezenkívül éveken keresztül semmilyen nyomot nem találtak a hatóságok.

2001. február 20-án Gyulán, a 44-es számú főút mellett nádvágók dolgoztak a csatornában, amikor emberi maradványokat találtak,

ruhákkal és kiegészítőkkel együtt. A csontok DNS-vizsgálata megerősítette, hogy Szathmáry Nikolett földi maradványaira bukkantak. Miután bebizonyosodott, hogy a kislányt meggyilkolták, a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A család a vizsgálatok után eltemethette Nikolett maradványait.

A Békés Megyei Főügyészség megerősítette, hogy idén márciusban újraindították a nyomozást Szathmáry Nikolett megölésének ügyében. A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi főosztálya folytatja.

A címlapfotó illusztráció.