Vásárlója buktatta le a drogkereskedőt

 

Elfogtak egy drogkereskedőt, akinek angyalföldi lakásában 15 millió forint értékben foglaltak le kábítószert a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a Police.hu oldalon.

A rendőrök a drogkereskedőről egyik vásárlója ellenőrzésekor szereztek tudomást. A kábítószer elleni osztály nyomozói még múlt szerdán a XIII. kerületben ellenőriztek egy autót, amelynek sofőrjénél öt csomag kábítószert találtak. Az adatok szerint a 29 éves P. Diána heti rendszerességgel vásárolt kábítószert a 49 éves B. Károlytól, aki XIII. kerületi otthonában árulta a drogot.

Az eljárás során a rendőrök a férfit a lakásában elfogták, ott mintegy négy gramm por alapú, 60 ampullányi és 1,6 liter folyékony kábítószergyanús anyagot, a kábítószer adagolásához és árusításához használt eszközöket, továbbá csaknem 16 millió forint értékű valutát találtak.


A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A nőt kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt hallgatták ki, ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik – írta a rendőrség.

A címlapfotó illusztráció.