Eljárás indult a négy túramotoros ellen, akik cserben hagyták motoros társukat

 

Segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás négy férfi ellen, akik tavaly márciusban motorkrosszozás után egy balesetet szenvedett társukat cserben hagyva elhagyták a helyszínt – olvasható a rendőrség Facebook-oldalán.

 


 

A barátai egyáltalán nem, és sajnos a védőfelszerelés sem segített... Tavasszal megpezsdül a motorosok vére, túrára...

Közzétette: Magyar Rendőrség – 2021. április 14., szerda

A rendőrség nemrég lezárta a motorbalesetben meghalt a bátonyterenyei motoros ügyét. A 45 éves férfi négy hasonló korú társával a Nógrád megyei Bárna környékén az erdei úton közlekedtek nagy teljesítményű terepmotorjaikon.

Az egyébként  ismert és eredményes krosszmotorversenyző egy bukkanó tetején ütközött össze egy kvaddal. Az áldozat profi védőfelszerelést és bukósisakot viselt, de ez sem óvta meg az életét.
A négy motorkerékpáros ezután a baleset helyszínéről elhajtott anélkül, hogy a sérült társuknak és a másik jármű vezetőjének segítségüket felajánlották volna, illetve a mentőegység helyszínre történő irányításában segítséget nyújtottak volna.

Később egyik ismerősöket egy terepjárós férfit a hatóságok elé küldte.

A telefonon odarendelt „megbízott” mindent elkövetett, hogy a mentősök késedelem nélkül a sérülthez érjenek.

A rendőrség közleménye szerint ugyanakkor lesújtó volt tapasztalni az akkor még élő áldozat barátainak hozzáállását. A hívásfogadó központ közel egyórányi telefonálást rögzített.

Döbbenetes volt hallani a felelősséghárítást, a hangvételt, az életmentő beavatkozás hátráltatását, ami közrejátszhatott egy ember halálában – írták.