Börtönbüntetésre ítélték a vasutasokra támadó ukrán férfit

 

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétségének kísérlete miatt jogerősen öt hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Nyíregyházi Járásbíróság azt az ukrán férfit, aki idén februárban a Nyíregyháza és Füzesabony között közlekedő személyvonaton rátámadt a jegyvizsgálóra és a mozdonyvezetőre, majd egy utast is megütött.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, az ítéleti tényállás szerint a vádlottnak Nyírtelekig volt érvényes menetjegye, a jegyvizsgáló ezért jelezte számára, hogy a következő megállónál le kell szállnia.

A férfi a görögszállási állomáson ugyan leszállt a szerelvényről, de visszaugrott az első kocsiba, és a jegyvizsgáló ismételt kérésére sem volt hajlandó elhagyni a vonatot.


A jegyvizsgáló a mozdonyvezetővel közösen próbálta meg rávenni a férfit a leszállásra, de ő ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, majd hasba ütött egy közelben álló utast is. A támadó ezután követte a szakaszkocsi hátsó részébe menekülő kalauznőt, aki maga után lezárta a kocsi ajtaját, de a férfi könyökével betörte az ajtó üvegét.

A bántalmazás következtében a mozdonyvezető és az utas könnyebben megsérült, a támadót a következő állomáson fogták el a rendőrök – ismertette a szóvivő. Resán Dalma hozzátette, a távmeghallgatás útján megtartott bírósági tárgyaláson a vádlott beismerte és megbánta tettét.

A címlapfotó illusztráció.