×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Magyar útlevéllel szerzett kamuidentitást az elfogott svéd férfi – VIDEÓ

 

A német rendőrök elfogtak egy svéd férfit, aki a gyanú szerint visszaélt egy magyar állampolgár személyes adataival, majd a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai segítségével a férfit átadták a budapesti nyomozóknak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Hat éve göngyölítették fel a budapesti nyomozók három okmányirodai ügyintéző ügyét, akiket hivatali vesztegetéssel gyanúsítottak. Az egyik budapesti okmányirodában dolgozó ügyintézőkhöz az akkori nyomozás szerint egy ukrán-magyar állampolgár közvetített több embert,

akiknek a tisztviselők nem saját, hanem más – korábbi, egyszerűsített honosítási eljárás keretében magyar állampolgárságot kapott – személyek adatait felhasználva állítottak ki útleveleket, az igénylők fényképeivel.

A valótlan tartalmú iratokat készíttető külföldiek ellen tovább nyomozott a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. A hamisított okmányokra körözést, az eljárás során azonosított feltételezett elkövetőkre pedig elfogatóparancsot adtak ki.

A német hatóságok még január 31-én elfogtak egy, a gyanú szerint egy magyar állampolgár személyes adataival visszaélő svéd állampolgárt, majd a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a férfit átadták a budapesti nyomozóknak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán közokirat-hamisítás gyanúja miatt kihallgatták a férfit, és őrizetbe vétele mellett letartóztatását indítványozták.

A címlapfotó forrása: Police.hu