Még, ha csak a tiltott szerencsejáték lett volna a bűnük

 

Tizenöt embert állítottak elő Miskolcon tiltott szerencsejáték szervezésével, prostitúcióval, valamint kábítószer-birtoklással összefüggésben tanúként, illetve gyanúsítottként – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken.

Dobi Tamás tájékoztatása szerint kedden egy miskolci ingatlanban tartottak ellenőrzést a nyomozók összehangolt akcióban. A rendőrök a lakásban három nőt igazoltattak, ők elmondták, hogy egy-egy szobát bérelnek, ahol prostitúciós tevékenységet folytatnak.

A szobákat egy férfitól bérlik. A nyomozók azonosították a férfit, majd bejelentett lakcímén megjelentek, hogy elfogják. A lakásban éppen illegális kártyaparti folyt.


A rendőrök a tiltott szerencsejáték lebonyolításához szükséges bankjegyszámológépet, illetve kábítószergyanús anyagokat foglaltak le, és tizenöt embert állítottak elő. Tizenkét embert tanúként, míg két férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki.

Egy 27 éves nőt és egy 25 éves férfit kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. Az eljárás során a nyomozók egy 28 éves férfit őrizetbe is vettek, őt prostitúció elősegítésével, kábítószer birtoklásával, valamint tiltott szerencsejáték szervezésével gyanúsítják, és kezdeményezték a letartóztatását. A bíróság ezt pénteken elrendelte – olvasható a sajtóreferens közleményében.

A címlapfotó illusztráció.