Rokkantkocsival könnyítette hazaútját a részeges tolvaj

 

Két üveg whiskey után a gyaloglást valami kevésbé fárasztó módszerrel akarta felváltani.

(Fotó: Police.hu)

Egy hetvenkilenc éves asszony panaszolta el a rendőröknek, hogy egyik napról a másikra eltűnt garázsából Tornádó feliratos, kis, piros rokkantkocsija – írták a magyar rendőrség honlapján.


Feltűnt számára, hogy a garázsajtón nem lóg a lakat. Benézve látta, hiányzik a 200 ezret érő kiskocsi, drótkerítésének egy része pedig ki volt döntve.

A ceglédi nyomozók egy órán belül előkerítették a piros kocsit, és a tolvajt.  Egy közeli udvaron álló kalyibában megtalálták az elrejtett járgány egy részét, néhány alkatrészét pedig egy másik portán.

A 27 éves helyi férfi a lopás bizonyos részleteire nem emlékezett,

ebben minden bizonnyal jelentős szerepet játszott az a két üveg whiskey, amit elmondása szerint aznap legurított a torkán.

Késő este hazafelé botorkált, amikor úgy döntött, a gyaloglást valami kevésbé fárasztó módszerrel kellene felváltani. Tudta, az idős asszony garázsában lapul egy kényelmesebb megoldás.

Valahogy átmászott a kerítésen, levette a lakatot, majd kitolta a rokkantkocsit az udvarra. Kifelé mászott a kerítésen, amikor az kidőlt alatta, az így szabaddá tett útvonalon aztán kivonszolta és hazatolta zsákmányát.

(Fotó: Police.hu)

Másnap magához térve látta a környéken lévő rendőröket,

ezért ijedtében elkezdte szétszerelni a sufniba rejtett kocsit.

Az alkatrészek egy részét átvitte egy másik telekre, de mire hazaért, a kapuban rendőrök várták. Állítása szerint azóta megbánta tettét és szégyent érez.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 27 éves férfi ellen lopás miatt folytatja le a további eljárást.