×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Enyhítésért fellebbezett a gyermekeit szexuálisan bántalmazó férfi

 

A bíróság továbbra is fenntartotta annak a mezőhegyesi férfi letartóztatását, akit első fokon szexuális erőszak miatt 12 év szabadságvesztésre ítéltek.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a férfit két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év börtönre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Továbbá véglegesen eltiltotta bármely olyan foglalkozástól vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – olvasható az Ügyészség oldalán.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő, a cselekmények elkövetésekor hat gyermeket saját háztartásában nevelő férfi 2018-tól, illetve 2019 nyarától egészen 2020 februárjáig részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazva, két saját gyermekkorú leányával rendszeresen szexuális cselekményeket végzett.

Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében a vádlott és védője fellebbezett.

A Gyulai Törvényszék a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. Az elsőfokú végzés ellen a férfi és védője fellebbezett a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában egyetértett a Gyulai Törvényszék indokaival, amely szerint a nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt, a terhére rótt bűncselekményeket családon belül, saját gyermekei sérelmére, hosszabb időn keresztül megvalósítani látszó férfi esetében továbbra is fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

A címlapfotó illusztráció.