Gázolás miatt késnek a vonatok Vác és Esztergom irányában

 

Újra a teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon, fokozatosan helyreáll a menetrend szerinti vasúti közlekedés – tájékoztatta a Mávinform szerda délelőtt az MTI-t.

A Mávinform a honlapján azt írta, a Szobról Budapestre tartó S70-es vonat ütött el egy férfit. A helyszínelés miatt egy ideig mindegyik vágányon szünetelt a forgalom, hét órától azonban Rákosrendező állomás két vágányán engedélyezték a vonatközlekedést.


Az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon 20-40, esetenként 40-60 perces késésekre, valamint vonatkimaradásokra lehet számítani. Az esztergomi vonatok továbbra is Angyalföldről, a veresegyházi vonatok Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak vissza – közölte honlapján a Mávinform.

Egy ideig az esztergomi vonatok a budapesti Nyugati pályaudvar helyett Angyalföldre, a veresegyházi vonatok Rákospalota-Újpest állomásra érkeztek és onnan is indultak. Emiatt a vasúti jegyeket, bérleteket 9.30-ig elfogadták a 12-es villamoson Újpest-központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás, a 14-es villamoson a Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között, az M3-as metrón a Lehel tér és Újpest-központ, az M3-as és az M14-es metrópótlón pedig a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér között.

A Mávinform közölte: a rendőrség befejezte a helyszínelést Rákosrendezőnél, a vasúti menetrend délelőtt fokozatosan helyreállhat.

A címlapfotó illusztráció.