×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Játékfegyverrel raboltak ki gyerekeket

 

A Marcali Járási Ügyészség kétrendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 32 éves marcali nővel szemben, aki egy fegyvernek látszó játékpisztollyal rabolt ki két fiatal fiút.

A vádlott 2020 szeptemberében Marcaliban felfigyelt a két 17 éves fiatalra, majd elhatározta, hogy pénzt szerez tőlük. Ekkor a vádlottnál volt testvére élethű lőfegyvernek látszó, airsoft játékpisztolya, melyet elővett a táskájából, majd a sértettek útját elállva, a játékpisztolyt rájuk szegezve felszólította őket pénzük átadására – közölték Magyarország Ügyészségének honlapján.

A két fiú először nem vette komolyan a fenyegetést, egyikük vissza is kérdezett, hogy „ez most komoly?”, amire a nő igennel felelt, és egyre agresszívebben követelte a pénzt. A sértettek ettől megijedtek, végül több mint hatezer forintot átadtak a vádlottnak, aki a zsákmánnyal hazament.

A sértettek rögtön értesítették a marcali rendőröket, akik rövid időn belül őrizetbe vették a vádlottat, akitől a játékfegyver és a rablás útján megszerzett pénz is előkerült, így a kár nagyrészt megtérült. Ezt követően az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságon benyújtott vádiratában fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben.

A címlapfotó a nyomozó hatóság szemléjén készült.