×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Letartóztatták a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőrt

 

A Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte M. Richárd letartóztatását. A Dózsa György úti balesetként ismert ügy elsőrendű vádlottját tavaly szeptemberben első fokon négy év fogházbüntetésre ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől. Az ügyész a tárgyalás végén indítványozta, hogy tartsák fenn a férfi bűnügyi felügyeletét, de a bíró elutasította azt.

A súlyos balesetben két ember vesztette életét. Az első- és másodfokú ügyészség eddig is azt szorgalmazta, hogy az egyik sofőrt le kell tartóztatni, és a bíróság most elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést – olvasható a Fővárosi Főügyészség oldalán.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége.

Az eljárás másodfokon van folyamatban, az elsőfokú ítélet meghozatalát követően a bíróság megszüntette a gyorshajtó vádlott bűnügyi felügyeletét. A férfi ügyészi fellebbezés alapján ismét kényszerintézkedés hatálya alá került, azonban nem letartóztatását, hanem bűnügyi felügyeletét rendelte el a másodfokú bíróság.

A bűnismétlés és a szökés-elrejtőzés veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványozta a vádlott letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék a letartóztatást a bűnismétlés veszélyére figyelemmel el is rendelte.

A végzés nem végleges. Az ügyész a szökés-elrejtőzés veszélyének megállapítása miatt, a védelem a letartóztatás mellőzése céljából jelentett be fellebbezést.

A címlapfotó illusztráció.